Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Младежи в Добрич даряват цветя на 7 и 8 март в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми

В два последователни дни - на 7 и 8 март, младите хора от "Ротаракт" са избрали да подкрепят Национална инициатива „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“, предизвиквайки милосърдието на добричлии, с усмивка и цвете.

От младежката структура на "Ротари" - Добрич съобщиха, че през двата дни ще са от 10:00 до 18:00 на главната улица - пред читалище "Йордан Йовков".

По официални данни двойките с репродуктивни проблеми в България са над 145 000. счита се, че всяка шеста двойка у нас има проблем със зачеването. Младите Ротарианци се присъединяват към кампанията, съвместно с Фондация „Искам бебе“. През предходните две години, реализацията и отзвукът от инициатива бяха впечатляващи - в градовете Велико Търново и Стара Загора.

Младите споделят, че основното, което ги мотивира, е допринасяне за решаването на проблема, пред който са изправени толкова много хора. Според участниците от Ротаракт- Добрич, важното в тази кампания е: да бъде информиран максимално голям процент от обществото за проблема, както да се помогне на повече семейства да успеят да се докоснат до своята мечта.

Идеята на младите - в знак на съпричастност, всеки получил цвете ще може да подкрепи кампанията с минимално дарение от 5 лв.

Може да бъде изображение с текст, който гласи 'искам бебе фондация Dobrich Rotaract Rotary Club Partner len qpeng Rotaract ※ 2482 C цвете bpoka срещу репродуктивните проблеми национална кампания 07 07и08 и 08 март 2021 г.'
c