Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Има промяна в състоянието на парализирания Митко от с. Оброчище

За промяна в състоянието си съобщава Димитър Стоев от балчишкото село Оброчище, който е парализиран от кръста надолу и е в инвалидна количка. Младият мъж наскоро бе в Нови Сад, Сърбия, където му бе направена втора процедура по трансплантация на стволови клетки. Лекарят е казал, че може да усети нещо от лечението едва след третата процедура. „При мен обаче не беше така. С рехабилитатора ми усетихме лека разлика още след 15-20 дена, а сега след 2-та процедура разликата е осезаема - тялото и мускулите ми са по-свободни, а там, където до сега имаше просто движения, вече се усеща и сила”, споделя Митко.

На 17 март ще бъде третата процедура и трябва да остане в Нови Сад за рехабилитацията. Наскоро е получил крайната оферта. Разходите обаче не свършват с тази сума, тя покрива само рехабилитацията по 6 часа дневно, обяснява мъжът. Квартира, храна и транспорт от квартирата до болницата не са осигурени. Квартирата и транспортът са съобразени с нуждите му, понеже се лежащ.

Ето средствата, които ще са нужни за 2 месеца рехабилитация:

Рехабилитация за двата месеца - 9750 евро

Хотел (пригоден за носилка) - 30 евро на ден - 1800 евро

Специализиран транспорт - 30 евро на ден - 1800 евро

Храна - 500 евро на месец - 1000 евро

Други разходи (изследвания и прочие) - 500 евро на месец - 1000 евро

Транспорт до Нови Сад с бус - 500 евро в една посока - 1000 евро.

Общата сума възлиза на 16350 евро.

Митко обяснява, че все още не е събрана цялата сума и за това има нужда от помощта на дарителите. Средства има за първия месец, дори и за малко повече. „Вярвам, че с общи усилия до тогава ще успеем да съберем останалата сума”, посочва мъжът. Той изразява благодарност на всеки, който му е помогнал да стигне до тук, а и на хората, които тепърва ще му помогнат.

Припомняме, че през 2014 година Димитър Стоев получава тежка травма на четвърти шиен прешлен при гмуркане в морето във Франция. Следва мигновена парализа и загуба на съзнание. Събужда се няколко дни по-късно в болница, парализиран и без спомени за случилото се. Интензивното му лечение продължава около месец, след което е настанен в рехабилитационен център, където прекарва около 7 месеца. За това време претърпява няколко операции. Успява да се раздвижи леко, но като цяло остава парализиран. При връщането му в България става ясно, че тук няма центрове за хора в неговото състояние. Вече седма година младият мъж е прикован в леглото или в инвалидната количка.

Всеки, който има възможност и желае да помогне на Димитър Стоев, може да го направи чрез:

        IBAN: BG67UNCR70001522263029

        SWIFT: UNCRBGSF

        Банка: Уникредит Булбанк.

Титуляр: Димитър Стоев

Paypal: https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=3UPE8HEELH4SA&Z3JncnB0=.

c