Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Ден на отворените врати на 3 март в музеите в Добрич

Ден на отворените врати за обектите на Регионалния исторически музей в Добрич ще се проведе на Националния празник 3 март, съобщават от Общината.

Военното гробище-музей ще бъде отворено от 9 до 16 часа. Там може да бъде разгледана експозицията „Добричката епопея 1916 г.“ и да бъдат положени цветя на Алеята на опълченците. Музеят в Градския парк „Свети Георги” ще очаква посетители от 9 до 18 часа. Те ще могат да се запознаят с експозициите „Граници и съдби. Добруджа 1940 г.“ и „Природата на Добруджа”.

От 9 до 18 часа ще са отворени вратите на Дом-паметник „Йордан Йовков“. Добричлии ще могат да разгледат експозициите „Йордан Йовков – мъдрият мълчаливец на българската литература”, „Дора Габе – дъщеря на равнината”и „Добруджанските градове в старите картички“. Етнографската къща ще посреща съгражданите ни от 9 до 18 часа с „Домът на добруджанеца на границата на две епохи”. Експозицията „Археология на Добруджа” може да бъде разгледана в Етнографски комплекс „Старият Добрич“, където е административната сграда на музея, от 9 до 18 часа.

Художествената галерия също ще отвори вратите си на 3 март. Там от 11 до 17 часа може да бъде разгледана музейната експозиция „Икони от Добруджа XVII-XIX век“.

c