Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

100-метрова мартеница изработиха малчугани от ДГ №10 „Слънчице” в Добрич

Мартеница с дължина 100 метра сътвориха малчуганите от втора “а” група „Звездичка” на Детска градина „Слънчице” в Добрич. С нея те се присъединиха към инициативата на Българския младежки Червен кръст /БМЧК/ в Добрич за изработване на най-дългата мартеница, с която да се кандидатства за световен рекорд на Гинес.

Децата майсториха символите за здраве през целия месец февруари заедно със своите педагози Гергана Колева и Маринела Василева и помощник-възпитателя Величка Димова. Помогнаха им и студентите от Колеж-Добрич Йоанна Стоянова, Михаела Петкова и Мартина Григорова, които са на стаж в групата по европейска програма.

Както Про Нюз Добрич писа, всеки може да подкрепи младежите от БМЧК като изплетете възможно най-дълги мартеници, съединени под формата на въже. Целта е до трети март – национален празник на Република България, да бъдат изработени 17 километра мартеници.

Досега рекордът за най-дългата мартеница в света е на Видин. Тя бе с дължина 16 704 метра и през 2015 официално влезе в рекордите на Гинес. След броени дни младежите от Добрич ще опитат да подобрят този рекорд.

c