Сряда, 08 май 2024

08.05.2024

Последвайте ни

Добруджа 07 регистрира шеста загуба, след като отстъпи на Марек

Волейболистите на Марек Юнион-Ивкони (Дупница) се поздравиха с шеста победа в Първата осмица на Суперлигата, след като се наложиха като домакини над Добруджа 07 с 3:1 (19:25, 25:19, 25:19, 25:23) в мач от 11-и кръг на първенството.

Марек заема четвъртата позиция в таблицата с 19 точки (6 успеха, 4 поражения), добричлии са пети с 16 точки (5 победи, 6 загуби) и мач повече.

Дупнишките волейболисти взеха реванш за загубата си от четвърти кръг с 3:2 гейма.

След доминация на Добруджа в началото, състезателите на домакините показаха друго лице и с играта си наклониха везните в своя полза. Оспорван и наистина решаващ се оказа четвъртият гейм, в който "зелените" от Североизтока можеше да изравнят силите и да вкарат мача в тайбрек, но това не се случи.

Двубоят започна под диктовката на гостите от Добрич. Впоследствие ролите се размениха, но това не продължи дълго. Волейболистите на Мирослав Живков поведоха без проблем.

Вторият гейм стартира ударно за дупничани, които бяха водещи през цялото време. Момчетата на Виктор Карагьозов имаха превес във всички елементи и резултатът бе изравнен.

Идентично се разви и третата част, в която Марек бе също толкова категоричен и излезе убедително напред. 

Гостите заиграха по-мобилизирано в следващите минути и това даде резултат. Въпреки, че на моменти разликата бе повече от стабилна, съперникът постепенно успя да ги пречупи на блокада и да вкара интрига. Атаката и началният удар бяха решаващи в ключовите моменти и Марек се поздрави с триточкова победа.

Най-резултатен бе Илиян Преспов с 21 точки (4 аса, 2 блокади), с по 13 точки приключиха Калоян Балабанов (3 аса, 3 блокади) и Светослав Иванов (1 ас). За Добруджа Жулиен Георгиев приключи с 19 точки (3 блокади), Венцислав Рагин добави 9 точки (1 ас, 3 блокади).

Следващият двубой за Марек е на 4 март (четвъртък), срещу Нефтохимик 2010 (Бургас). Добруджа излиза срещу Левски София.

Източник:  bgvolleyball.com

Снимка: Момчил Тодоров

c