Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Заради служители с COVID-19 спира работа социалният патронаж в Тервел

Домашен социален патронаж в град Тервел ще преустанови работа от утре, 24 февруари, до 9 март включително, съобщават от Общината. Причината за това е установено днес заразяване с коронавирус на шестима души от персонала на звеното (петима работници в кухнята и един шофьор) и карантинирането на втори шофьор, в чието семейство има заразен.

Шест души от персонала на патронажа в град Тервел са с отрицателни тестове. Те ще формират група, която ще продължи да работи само за потребителите на проект „Топъл обяд“, които са 70 души.

Кухненският блок на Домашния социален патронаж е дезинфекциран. Спирането на работата му ще засегне общо 207 души, които са потребители – 144 от тях са от град Тервел, а останалите са от селата Кочмар, Безмер, Попгруево, Жегларци, Божан, Орляк и Полк. Савово.

В нормален режим засега продължават да работят патронажите в селата Нова Камена, Коларци и Зърнево, които осигуряват храна на общо 104 души от 10 села.

От Общината информират гражданите, че звено „Патронажна грижа“ продължава да изпълнява доставки на храни и лекарства по заявка и с лични средства  на болни, карантинирани и хора от рисковите групи.

c