Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

ОбС на Добрич прие Програма за капиталови разходи за над 10 милиона лева

Общинският съвет на Добрич прие Програмата за капиталови разходи на Общината за 2021 година на днешната си сесия. Планираните средства в Програмата са в размер на 10 370 113 лева. Със собствени бюджетни средства на Общината ще се извършат строително монтажни работи на клетка 2 на Регионално депо Стожер. Необходимите средства за строителството, ще са от отчисленията по чл. 64 от Закона за управление на отпадъците. Тук са и средствата, които ще се реализират от второстепенни разпоредители на бюджетни средства: училища, дирекция „Хуманитарни дейности”, детски градини, Регионална библиотека „Дора Габе” и Регионален исторически музей – Добрич.

От държавния бюджет за капиталови разходи Общината ще получи 972 878 лева.

В програмата са включени и проектите, по които ще се извършват капиталови разходи през 2021 г. със средства, привлечени от Община град Добрич по различни програми: Подобряване на връзката с мрежата TEN-T в трансграничния регион Меджидия - Добрич, Развитие на интегрирана система на градския транспорт на Добрич, Реконструкция на сграда за приют за бездомни лица и семейства, Младежки център Добрич – „Вашето днес“.

В Програмата залегнаха ремонтите на улиците „Тополи“, „Св. Павел Атанасов“, „Хан Тервел“, „Армейска“  и „Кап. Дим. Списаревски“, предложени от групата на ГЕРБ. Кметът Йордан Йорданов обясни, че за някои от тези улици ремонтите вече са възложени, а за други предстои това да се направи.

За предложените от групата на БСП за ремонт улици „Вежен“, „Разлог“, „Столетов“ и „Ст. Караджа“ кметът обясни, че те също стоят на дневен ред и ще бъдат рехабилитирани при наличие на средства. Приоритетът обаче в момента е ул. „Тополи“.

На въпрос на съветника Милко Пенчев дали ще се ремонтират светофарите бе отговорено, че тази година ще се извърши цялостна подмяна на светофарната система в града по проекта за интегриран градски транспорт.

c