Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Двама братя задигнаха близо 20 000 лева от дом в Паскалево, част похарчили за кола

Районна прокуратура – Добрич повдигна обвинения на двама братя от добричкото село Паскалево за кражбата на около 18 750 лв. от 88-годишен техен съселянин, информират от Апелативна прокуратура.

По информация на Про Нюз Добрич двамата крадци са братята Божидар и Диян Богомилови.  Жертватя им се казва Енчо. Той няма семейство, живее сам.

44-годишният Божидар ще отговаря пред съда за кражба, а по-малкият – Диян, за  укривателство, тъй като е получил и се е възползвал от част от откраднатите пари. Той е бил  в изпитателен срок на предходна присъда, влязла в сила.

В края на януари тази година Богомил, който бил съсед на възрастния мъж, отишъл в дома му под претекст да гледат заедно футбол. Докато гледали мача, 88-годишният Енчо излязъл от къщата, за да донесе дърва. В това време гостът, който и друг път  посещавал стареца, намерил скритите в шкаф около 19 000 лв. и ги откраднал. Малко по-късно си тръгнал. Разказал за кражбата на брат си и му дал част от парите. С част от парите Диян дори си купил кола.

При  разследването, след претърсвания на адресите на двамата братя, е намерена част от откраднатата сума – около 10 000 лева. Парите са иззети.

Наблюдаващият прокурор е поискал налагане на запор над автомобила, закупен с откраднатите пари.

Към момента двамата мъже са задържани за срок до 72 часа и предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо тях - „Задържане под стража“.  

c