Водещи новини - дясно Здраве Общество

“Зелен коридор” за свободно анти-ковид ваксиниране – на две места в Добрич

В два имунизационни кабинета на територията на град Добрич, ежедневно, ще се извършват имунизации на граждани, записали се за ваксина срещу CFVID-19. Това съобщи директорът на РЗИ Добрич и секретар на Областния координационен щаб към Областния съвет по здравеопазване д-р Светла Ангелова.

В неделния ден с първа доза от ваксината на Astra Zeneca са 239 души в град Добрич.

         Във връзка с разпореждане на министър-председателя и министъра на здравеопазването и обособяването на “зелени коридори” за масова имунизация срещу COVID-19, Регионална здравна инспекция Добрич е създала организация и през цялата седмица два имунизационни кабинета ще работят. От РЗИ съобщиха, че това са имунизационните кабинети в диагностично-консултативните центрове в града.

  • в ДКЦ 1 кабинетът ще работи от 13.00 ч. до 16.00 ч.
  • в ДКЦ 2 – от 13.00 ч. до 17.00 ч.

Всички, които желаят да се ваксинират с “Астра-Зенека”, могат да се запишат на отткрития телефон за целта в РЗИ – 058 588 614.

“С отварянето на телефонната линия, което стана в почивните дни, основно се обаждаха хора от град Добрич. Държа да заявя, че се приемат заявки от желаещи от всички населени места в областта – и от другите общини, не само от град Добрич. Създали сме организация, има имунизационни кабинети във всяка община и при наличие на желаещи, имаме готовност веднага да отворим във всяка една община имунизационния кабинет” – заяви д-р Ангелова.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *