Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Близките на починалата онкоболна Жули от Добрич заявиха подкрепа за нуждаещия се Нейко

„Тъгата по загубата на Жули е несломима, но въпреки този тежък за нас момент, ние - семейството и близките й, решихме да предадем каузата, да предадем доброто, сътворено в тази група към свой съгражданин, който има нужда от лечение след претърпяна тежка гръбначно-мозъчна операция”. Това написаха в социалната мрежа близките на онкоболната Жулиета Василева от Добрич, която на 31 януари изгуби битката с онкологично заболяване. Те преименуваха групата във Фейскук от „Базар в помощ на Жули” в „Базар помощ от Жули за Нейко от Добрич” и така заявиха подкрепата си за 43-годишния Нейко Нейчев, който има нужда от средства, за да се лекува.

Близките на Жулиета Василева обясниха, че поради административни затруднения дарителската й сметка не може да бъде закрита. Посочиха, че когато това стане факт парите по желание на Жули ще бъдат преведени по друга кауза. На по-късен етап ще информират каква е сумата и за коя кауза ще се преведе.

„Както до сега помагахте за лечението и бяхте съпричастни към съдбата на Жули, ще сме Ви благодарни, ако насочите Вашата положителна енергия и добрата, за да помогнем на Нейко да проходи отново и да се радва на семейството си и най-вече на децата си!”, написаха близките на добричлийкта.

Както Про Нюз Добрич писа Нейко, който е баща на едногодишно бебе и 9-годишен син, е с онкологично заболяване и е прикован на инвалидна количка. До това се стига, след като в началото на септември усеща изтръпване на краката и се парализира. След проведеното лечение има подобрение. Шанс отново да се изправи на крака дава високотехнологична рехабилитация с японски робот, но само за нея са нужни 21 000 лева. За да стъпи по-бързо на крака лекарите препоръчват закупуване на помощни средства – ортези, благодарение на които ще може да се придвижва самостоятелно. Цената на ортезите е около 4 000 лв., но подлежи на коригиране. Благоприятно влияние в подобни случаи оказва и извършване на процедури във вода, проведени под лекарско наблюдение в Павел Баня. Към момента семейството обаче няма възможност да си позволи тези допълнителни разходи, тъй като съпругата на Нейко получава единствено майчинството, полагащо се през втората година, в размер на 380 лв., а той разчита да започне скоро дистанционно работа, за да осигури нормалното съществуване на близките си.

На Нейко можете да помогнете чрез:

дарителска сметка в Уникредит Булбанк, град Добрич

IBAN: BG82UNCR70001524312660

BIC: UNCRBGSF

Титуляр: Нейко Пенчев Нейчев

PаyРal: neyko_np@abv.bg.

c