Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Тротинетка, караоке система и часовник са наградите в конкурса за мартеници за ученици от Добрич

На 25 февруари изтича срокът за участие в конкурса „Мартеница ти дарявам“, съобщават от Община град Добрич.

Организиран от Община Добрич и „Екопак България“АД, конкурсът приканва децата да изработят оригинална мартеници за дома и семейството. Могат да участват индивидуално две възрастови групи: І - ва група – ученици от I – II клас; ІІ - ра група – ученици от ІII - ІV клас.

Мартениците трябва да бъдат изработени освен от традиционните бели и червени конци и от рециклирани материали - хартия, пластмаса, метал, стъкло,  с размер от 15 до 30 см. и закрепени върху картон. На гърба на всяка обложка трябва да са написани име и фамилия на участника, клас, училище и телефон за връзка с класен ръководител.

Лице за контакт и приемане на мартениците: Димитрина Русева, Дирекция „Хуманитарни дейности“, функция „Образование“ при Община Добрич – ул. „Независимост“ № 7, ет.8, стая 812.

Представените за конкурса мартеници ще бъдат оценени от комисия, а класираните творби ще бъдат обявени на 26 февруари. За отличените мартеници учениците от двете възрастови групи ще получат предметни награди, осигурени от „Екопак България“ АД – тротинетка Micro-Sprite LED – за 1 място, Караоке система – за 2 място и SMART часовник XMART за трето място.

Предвидени са над 20 поощрителни награди - слушалки, книжки и рекламни материали от "Екопак България" АД Награждаването ще се състои на 1 март.

c