Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Нови езикови и музикални форми за деца предлагат читалищните школи в Добрич

Разнообразието от школи в Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“ – гр. Добрич е обогатено с нови форми.

Освен английски език, Многоезиковата школа при Читалището вече предлага изучаване и на испански, френски и португалски езици. Преподавател по тях е г-жа Десислава Венева, която работи с курсисти от всички възрасти.

Нова форма предлага и Музикалната школа на културния институт – изучаване на народни инструменти: гайда и кавал. Преподавател е г-н Мариян Тодоров, музикант с дългогодишна практика в оркестри като „Извор“, „Лира“ и др. Единственото изискване към желаещите да изучават тънкостите на гайдата и кавала е те да са навършили 6 години.

Продължават да функционират и всички досегашни школи и курсове на Читалището: класовете „Акордеон“, „Китара“, „Цигулка“ и „Солфеж“ към Музикална школа, Школа за изобразително изкуство, курс Компютърна грамотност, Детска танцова школа за народни танци „Хорце“, Школи по програмиране и уеб програмиране, Школа по минералогия и спелеология, Театрална студия „Зорница“.

С нови заглавия във фонда си може да се похвали и Читалищната библиотека, която в края на 2020 година спечели за пореден път финансиране за закупуване на нови книги по проект  "Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност“. Новите томове литература вече са на разположение на читателите в секторите „Обслужване на деца до 14 години“ и „Заемане за дома“.

Подробна информация за дейността на НЧ „Йордан Йовков – 1870 година“ можете да получите на тел. 058/603 531, както и всеки делничен ден от 9:00 до 17:30 часа на място в сградата на Читалището.

c