Крими

Осъдиха 79-годишен земеделец от Добрич за данъчна измама

Земеделски производител, избегнал плащането на 17 000 данъчни задължения, е осъден по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Добрич, съобщиха от държавното обвинение.

В периода септември – ноември 2010 г., при условията на продължавано престъпление, е избегнал плащането на данъчни задължения в размер на 17 860,02 лева.

Съдът е наложил на 79-годишния днес Т.С. глоба от 1000 лв. Мъжът не е осъждан и е възстановил окончателно причинените вреди.

Той е бил обвинен за данъчно престъпление, което е било установено след ревизия на Т.С. за период от 2010 г., когато той обработвал ниви в землищата на община Добрич. Ревизията проверила сделки на обща стойност 89 300 лева между Т.С. и няколко фирми – преки доставчици. Станало ясно, че доставките между фирмите и земеделския производител са фиктивни и не са били реализирали изобщо. Въпреки, че не е имал право да приспада данъчен кредит в размер на 17 860,02 лева, той се е възползвал от фактури с невярно съдържание при воденето на счетоводството си и е ползвал приспадане на сумата. Определението на съда подлежи на обжалване.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *