Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

За 128 533 лева ремонтираха детски градини и училища в община Добричка през 2020 г.

Редица сгради в община Добричка са ремонтирани през 2020 година за подобряване на състоянието им. Това става ясно от Годишния отчет за миналата година за изпълнение на Програмата за управление на Община Добричка, който е внесен за обсъждане в Общинския съвет от кмета Соня Георгиева.

Ремонтирани са детски градини и училища в 16 населени места на обща стойност 128 533 лева. Ремонтни дейности са извършени в 21 кметства за 122 529 лв. Обновяване за 102 052 лева е направено на читалищата в 13 села. Ремонтирани са четири здравни служби за 52 509 лв. – в селата Божурово, Житница, Смолница и Стожер. Извършени са ремонтни дейности на Домашен социален патронаж – в Дончево, Карапелит, Овчарово, Паскалево и Стожер и на Дом за пълнолетни лица с деменция в с. Опанец на стойност 33 124лв.

Завършено е строителството по преустройство на старата сграда в двора на дома в с.Опанец за нова резидентна услуга - Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция. Извършени са довършителни  строителни работи, монтирана е платформа за обслужване на лица с увреждания. Стойността на дейностите е 33 238 лева.

За  извършването на основен ремонт на читалище „Христо  Смирненски“  в  село Одърци е изготвен цялостен инвестиционен проект, изпълнен е  първият етап от строителството. В резултат на него за 76 238 лв. изцяло са обновени залата и помещенията на първия и втория етаж. Осъществени са укрепване на етажната конструкция между сутерена и първия  етаж, цялостна подмяна на електрическата инсталация с външно ел. захранване, изграждане на санитарни възли на първия етаж и инсталация за такива в сутерена.

В село Лясково е изградена нова постройка в гробищния  парк. В селата Козлодуйци и Добрево са направени нови автобусни спирки. Стойността  на новоизградените обекти е 15 758 лв.

Реализирани са дейности за благоустрояване пред кметства и нови  тротоари в Плачи дол, Пчелник, Сливенци и Стефан Караджа на стойност 57 587 лв.

Монтирани са детски съоръжения и беседки в селата Алцек, Генерал  Колево, Овчарово и Подслон за 11 500 лв.

c