Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

От 1-ви януари се приемат документи за Репродуктивно подпомагане 2021 на двойки от Добрич

И през 2021 година продължава финансовото подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, с настоящ адрес в град Добрич, съобщиха от общинската администрация.

От там информираха, че приемът на документи се осъществява от началото на календарната 2021 година до 30 ноември на текущата. През тази година, за кандидатстващите двойки са осигурени 15 000 лева. От старта на програмата за финансовото подпомагане през 2018 година са подпомогнати 10 двойки - семейства, които не отговарят на критериите за държавно финансиране или решили да се самофинансират. "Общинският фонд може да се похвали и с две бебета, родени през 2020 г.", коментираха от кметството.

От там припомнят също, че всички заинтересовани лица вече могат да подават заявления за финансово подпомагане за 2021 година, ако имат постоянен и/или настоящ адрес на територията на Общината.

Място за подаване на документи: „Център за услуги и информация“, работно място „Деловодство“, ет.1 в сградата на Община град Добрич.

Необходимите документи за кандидатстване и Правилника за отпускане на финансова помощ за лечение на семейства и двойки с репродуктивни проблеми, с постоянен и/или настоящ адрес на територията на Община град Добрич може да намерите на интернет – страницата на Община Добрич.  Лице за контакт: Димитрина Русева – старши експерт в Дирекция „Хуманитарни дейности”, тел. 0893 69 11 00.

c