Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Мая Димитрова ще води листата на БСП в Добрич

Областният и общински председател на БСП в Добрич Мая Димитрова ще води листата за народни представители на социалистите за предстоящите парламентарни избори.

Лидерът на партията Корнелия Нинова представи листите днес. Тя самата ще води в Пловдив.

По думите й почти 2/3 от всички водачи са хора с професионална експертиза в областите икономика, право, медицина и инженерство - експерти и качествени професионалисти.

Предложените от Изпълнителното бюро водачи на листи за цялата страна трябва да бъдат одобрени от Националния съвет, което се очаква да стане до края на седмицата, неприсъствено.

С първи коментар за новината заварихме Мая Димитрова в съда да се подготвя за дело. „След първоначалната изненада, осъзнавам огромната отговорност пред мен да оправдая доверието и надеждите на членовете на БСП, на симпатизантите в Добричка област, а и на всички нейни жители за по-добър, справедлив и достоен живот  и реализация” – отговори Димитрова. Посочи още, че се е сбъднало искането на социалистите от много години и на много форуми водачите на листи да не бъдат  определяни от централните ръководства на партиите, а да бъдат предлагани от местните партийни организации. Според хронологията, това е първият път в Добричка област, когато водачът на листата на БСП е  местен – от региона.

„Огромната отговорност означава и много работа, защото доверието е изключително задължаващо” -  каза още Димитрова. Тя е общински съветник от БСП от 2007 г., за втори мандат е председател на общинската организация на БСП-Добрич.

„Резервите на БСП в Добричкия регион са негласуващите, уморените от управлението на ГЕРБ до степен да станат апатични. Трябва да ги спечелим с много работа, искреност, честна позиция и ясна перспектива за бъдещето” – добави Димитрова. Тя е адвокат. Председател е на Общинския съвет-Добрич.

Мая Димитрова е на 54 години. Завършила е Технически университет - Варна със специалност „Машинен инженер“, Икономически университет – Варна със специалност „Икономика и мениджмънт“, има и юридическо образование . Работила е като учител в Тервел и Генерал Тошево,  била е помощник-директор във ФСГ „Васил Левски“ в Добрич. От 14 години работи като адвокат на свободна практика. От 24 години е в редиците на БСП. Активно участва в ръководството на БСП – Добрич от 2007 г. От март 2014 г. е председател на ОбС на БСП в Добрич, от 2016 г. е член на Националния съвет на БСП и председател на Областния съвет на БСП. Четвърти мандат общински съветник от БСП в Добрич. От ноември 2019 г. е председател на Общинския съвет.

Омъжена е, с двама сина.

c