Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Кметът на Каварна иска отчет по договора за зимно поддържане, благоодари на земеделците за разчистените пътища

Кметът на Община Каварна Елена Балтаджиева поиска отчет по изпълнение на договор „Зимно поддържане и снегопочистване на общинска пътна мрежа в Община Каварна, и улици в селата“ от изпълнителя „Пътно строителство“ АД. За това информират от местната администрация.

Тя е изискала информация за извършените дейности по зимно поддържане и снегопочистване на улиците в град Каварна и на общинската пътна мрежа за периода от 5 ч. на 27 януари 2021 г. до 13,30 ч. на 28 януари 2021 г. За целта трябва да се предоставят данни за местоположението на всяка машина – начало и край на работа, изминати километри и престой. Целта е да се остойностят мероприятията по снегопочистването – предмет на договора с Община Каварна.

Според договора на Община Каварна с „Пътно строителство“ АД, фирмата е поела ангажимент да поддържа пътната и улична мрежа с общо 14 машини, 6 от които вътре в град Каварна.

Заради ограничения достъп до населени места в общината кметът Балтаджиева сигнализира Областно пътно управление-Добрич, че пътя Вранино-Челопечене-Белгун, и към 15 ч. на 28 януари 2021 г. е непроходим, както и за непочистен път от Каварна за Българево, където има закъсали автомобили.

Кметът на Община Каварна – Елена Балтаджиева, благодари на земеделците, които със собствена техника и средства разчистиха пътните отсечки от селата Видно, Божурец, Селце, Раковски, Септемврийци, Нейково и Българево до републиканската пътна мрежа.

c