Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Кметът на Каварна освободи наместника в с.Крупен, инвентаризация разкри нередности

На тази гледка в кметството в село Крупен се натъкнали проверяващите

Кметът Балтаджиева освободи от длъжност кметския наместник на село Крупен Георги Василев, комисия запечата кметството до назначаване на нов, съобщи Вестник „Факел - Каварна ПЛЮС“.

Пред медията кметът Елена Балтаджиева е обяснила, че "при извършена инвентаризация са констатирани безстопанственост, липса на опазване на общинско имущество, струпване на голям обем лични вещи, нехигиеничност в нарушение на всякакви предпазни мерки в ситуация на COVID-19 и пр. "

В кметството общинарите се натъкнали на непотребни или неприложими за естеството на работа на един кметски наместник предмети и пособия от всякакъв характер. Преобладавали безпорядъкът и видимата мръсотия. Някои от бравите били изпочупени, в стаите имало разхвърляни пчелни рамки, чинии, вилици, шишета и др. Въпреки всичко, инвентаризацията била приета.

Комисията обаче, запечатала кметството на Крупен.

"То ще остане затворено до назначаването на следващия на длъжността", отбеляза Балтаджиева, която преди това лично помогнала за изваждането на автомобила на Георги Василев от незразчистена пряспа.

Снимки: Община Каварна

c