Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

В 6 от общо 41 блока в Добрич санирането не е приключило, а в 8 изобщо не са започнали дейности

27 от общо 41 блока в Добрич, с които има сключени договори по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, са напълно завършени. 6 от жилищните сгради са на различен етап на изпълнение на дейностите, а 8 блока все още чакат МРРБ да отпусне финансиране за първите стъпки. Това сочи актуалната справка на Общината за напредъка в реализацията на Програмата.

Община град Добрич има сключени общо 41 договора за целево финансиране по Програмата между Общината, Българска банка за развитие и Областна управа, като за всички сключени договори има осигурен финансов ресурс.

За последните 8 блока, които са най-изостанали в процеса, е обявено Решение за класиране на участниците в  откритата процедура за избор на изпълнител за изготвяне на техническото обследване, техническия паспорт, енергийното обследване и архитектурното заснемане.

След като бъде изготвена техническата документация, следващата стъпка е провеждане на процедури за избор на изпълнители за следните дейности: проектиране и авторски надзор, строителство, упражняване на строителен надзор, както и упражняване на инвеститорски контрол.

Преди сключване на Договори с изпълнителите следва да получим потвърждение от МРРБ за наличие на финансов ресурс, посочват от общината.

c