Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

ТИР аварира край Карапелит, затворен е пътят Балчик-Албена

Затворен е пътят между Балчик и Албена, съобщи за Про Нюз Добрич управителят на Областно пътно управление /ОПУ/ инж. Георги Стратиев. По думите му причината са снегонавяванията, вятърът е много силен и е започнала да пада видимостта там. Проблем е имало и по пътя Добрич-Генерал Тошево, преди с. Стефан Караджа. Наши екипи работят в момента и засега движението няма да се ограничава, каза Стратиев.

ТИР се е завъртял по пътя Добрич-Силистра, в района на с. Карапелит, и пречи на движението, каза още управителят на ОПУ. Той посочи, че се следи ситуацията и ако съвсем се усили вятърът, каквито са прогнозите, може да се наложи да бъде ограничено движението, поне първоначално на тежки автомобили.

Дървета са паднали на пътя между селата Одринци и Ведрина. В момента към мястото пътуват служители на ОПУ с резачки, които да прорежат и да разчистят дърветата от платното.

Прогнозите за следобедните часове не са благоприятни, каза Георги Стратиев. Очаква се около 14-15 часа да понамали снеговалежът, но пък вятърът да се усили.

c