Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

ОбС на Община Добричка заседава днес – вижте какво ще обсъждат съветниците

Общинският съвет на Община Добричка ще проведе днес първото си заседание за 2021 година. В предварителния дневен ред на сесията са включени 19 точки.

Кметът Соня Георгиева ще внесе докладна записка за създаване на социална услуга “Асистентска подкрепа”. Ще бъде обсъден отчет за изпълнение на решенията на ОбС, възложени на кмета за второто полугодие на 2020 година. Съветниците ще обсъдят и отчет за дейността на местния парламент и комисиите му за същия период. Внесено е и предложение за приемане на основни въпроси за обсъждане в заседанията на комисиите и ОбС през настоящата година.

На вниманието на общинските съветници ще бъдат Общинска програма за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства за 2021 година и Общински годишен план за младежта за настоящата година.

Местния парламент ще дискутира Годишна програма за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост за 2021 година. На сесията се очаква да бъде избран представител на Общината в Общото събрание на акционерите на “МБАЛ-Добрич” АД на 28 януари. Ще бъде определен редът за провеждане на публичното обсъждане на общинския бюджет за 2021 година. Ще бъдат разгледани отчети за изразходваните средства, представляващи 30 процента от отдаването под наем на общински имоти в селата в общината.

c