Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

От 26 януари до 8 февруари в ГЕРБ правят номинации за кандидати за депутати

Номинациите за кандидати за народни представители във всички общински структури на ГЕРБ ще се проведат от 26 януари до 8 февруари. Това реши на свое заседание Изпълнителната комисия на ГЕРБ, съобщават от пресцентъра на партията. Номинациите ще се правят лично в офис на ГЕРБ или на официалната електронна поща на всяка една структура.

Кандидати за народни представители, които са членове на ПП ГЕРБ в съответната общинска или районна структура, могат да бъдат номинирани във всяка една от другите структури в страната. В листата на ГЕРБ по традиция ще могат да бъдат номинирани и кандидати от гражданската квота.

След приключването на процеса по номинациите, ИК ще направи детайлен преглед на всички предложения и ще утвърди кандидатските листи за народни представители на партията.

Изпълнителната комисия на партията прие и критериите, на които да отговарят номинираните кандидати.

Ето кои могат да бъдат номинирани: 

За кандидати за народни представители могат да бъдат номинирани членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ, които със своя обществен авторитет и активна гражданска позиция са доказали, че работят в интерес на българските граждани и за доброто име и развитие на Република България.

Кандидати могат да бъдат и представители на гражданската квота, както и представители на различни обществени и професионални групи, като няма изискване те да бъдат членове на ГЕРБ.

Членовете на ПП ГЕРБ, които се кандидатират за народни представители, със своята дейност да са доказали, че работят за авторитета на партията и решаване на проблемите на българските граждани и са участвали в организационната и политическата дейност на ПП ГЕРБ.

Кметове на общини, райони и кметства не могат да бъдат кандидати за народни представители.

Действащи общински съветници от ПП ГЕРБ могат да бъдат кандидати за народни представители, но не повече от 20 % от съответната област.

В отговор на запитване на Про Нюз Добрич от пресцентъра на ГЕРБ-Добрич отговориха, че всеки един от членовете на ПП ГЕРБ има възможност да направи номинации и да бъде номиниран. За да може всеки един партиен член да съобщи своето желание,
офисите на ГЕРБ в Добрич и в областта ще работят от 9 до 20 часа.

c