Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Публичното обсъждане на бюджета на Добрич – за първи път онлайн

Публичното обсъждане на проекта за бюджет на Община Добрич за 2021 година и на проекта на Програмата за капиталовите разходи за първи път ще се проведе онлайн. Причината е въведените ограничителни мерки с цел овладяване разпространението на COVID-19, става ясно от предложение на кмета Йордан Йорданов, което ще бъде обсъдено на предстоящата сесия на Общинския съвет на 26 януари.

Предлага се публичното обсъждане да се проведе неприсъствено чрез платформа за видеоконферентна връзка, отговаряща на изискванията за мрежова информационна сигурност. В поканата към гражданите за обсъждането ще се упомене платформата за видеоконферентна връзка, като се публикуват необходимите реквизити за достъп.

Поканата за публичното обсъждане ще бъде публикувана на уеб сайта на общината, в електронни медии и в социалните мрежи. Датата още не е известна.

За постъпилите становища и предложения в деловодството на Община град Добрич или на посочени в поканата електронен адрес и телефон, и предложенията, направени по време на неприсъственото публично обсъждане се съставя протокол, който се внася за разглеждане от Общинския съвет.

c