Крими Общество

Издирван в Румъния трафикант пожела затвор в БГ, съдът в Добрич одобри

Българският гражданин Ю.Ш., осъден в Румъния за трафик на мигранти, ще търпи наказанието си у нас, постанови съдебен състав на Окръжен съд в Добрич.

Съдебното решение на добричките магистрати на практика е отказ да бъде изпълнена Европейската заповед за арест, издадена от румънските власти, с която е поискано предаване на български гражданин за изтърпяване на наложено му наказание лишаване от свобода за срок от 3 години. От пресцентъра на съдебната институция съобщиха, че магистратите са намерили за основателно изразеното от осъдения желание да изтърпи наказанието си в български затвор и са счели за приемливо да се приведе в изпълнение у нас наказанието, наложеното на мъжа от Окръжен съд – Констанца.

В Румъния българският гражданин Ю.Ш. е осъден за извършено през периода 1-3 октомври 2017г. престъпление, квалифицирано като трафик на мигранти

Постановената спрямо Ю.Ш. присъда е влязла в сила на 4 ноември 2020 година. На 25 ноември 2020г. компетентните румънски власти са обявили мъжа за издирване с Европейска заповед за арест. На 11 януари 2021г. той е задържан в Балчик, след което му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Решението на Окръжния съд в Добрич, с което се отказва предаването на българския гражданин на компетентните власти в Румъния, подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна в 5-дневен срок.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *