Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Медицинска сестра от Бърза помощ в Генерал Тошево изгуби битката с Covid-19

Още един медик загуби битката с коронавируса. Тази сутрин е починала 59-годишната Даниела Христо Василева, работила като медицинска сестра във филиала на Центъра за спешна медицинска помощ в Генерал Тошево, научи Про Нюз Добрич.

Тя е била диагностицирана с вируса на 25 декември. Няколко дни по-късно сатурацията й започнала да се понижава, състоянието й се е влошило и е била приета в болницата в Добрич. 12 дни бранхопневмонията й не се повлияла от три вида антибиотици, с които е била лекувана. През последните дни се е наложило да бъде интубирана. Въпреки битката на лекарите в Добрич за живота й, днес Даниела Иванова изгубила битката с Covid-19.

Припомняме, че в последните дни на 2020 г. трима души от филиала на Центъра за спешна медицинска помощ /ЦСМП/ в Генерал Тошево бяха заразени с Covid-19. Те бяха фелдшер, медицинска сестра и санитарка.

Трима от Филиала за Спешна помощ в Ген. Тошево са с COVID-19

Колегите на Даниела Иванова са се възстановили и вече са на работа.

Медиците призовават гражданите да бъдат внимателни, да спазват противоепидемичните мерки,  за да пазят живота – своя, на близките и на хората, с които се срещат в ежедневието си, включително и с екипите на Бърза помощ.

Екипът на Про Нюз Добрич поднася съболезнования на близките на Даниела Иванова!

c