Водещи новини - дясно Здраве Общество

ДОБЪР ЗНАК: Възобновяват плановите операции

снимка: depositphotos.com

Ситуацията в България по отношение на разпространението на COVID-19  трайно се подобрява, основните тенденции вече са стабилни и ваксинацията срещу новия вирус върви при строга организация. Това докладваха пред премиера Бойко Борисов на днешната работна среща, в която участваха министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, представители на Националния оперативен щаб и членове на Националния ваксинационен щаб.

„По отношение на заболеваемостта България е на 27-о място сред страните от ЕС и на 9-то място по смъртност. Добри показатели са в резултат от въвеждането на противоепидемичните мерки“, съобщи министър Ангелов. Той обърна внимание, че в рамките на изминалия седемдневен период, броят на излекуваните е тройно по-голям от този на новодиагностицираните случаи. 

Премиерът Бойко Борисов – към проф. Костадин Ангелов: Добрите показатели, които имаме, ни позволяват отново да започнат плановите операции. Има толкова много хора, които чакат за тях. Сега, при тези данни, не е нужно да чакате и края на месеца, понеделник или вторник, пускайте заповед и информирайте хората за възобновяването им. 

Министър-председателят изрази благодарност към председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен за солидарното разпределение на ваксините срещу COVID-19 между всички държави членки на ЕС. Премиерът Борисов добави, че ваксинацията е от изключително значение и за справяне с новия щам на вируса.

Председателят на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски докладва, че се наблюдава увеличение на желаещите българи да се имунизират, което според него, е начинът за справяне с COVID-19. Той съобщи и за друга положителна тенденция – продължаващият спад на броя пациенти с коронавирусна инфекция, настанени в болничните заведения в страната.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *