Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Три млади певици от школата на Нели Грегъри в Добрич с отличия от конкурс в Беларус

Три възпитанички на певческата школа на поп певицата Нели Грегъри Voice Room Nelly Gregory в Добрич спечелиха престижни международни награди. Младите изпълнителки получиха признание в Беларус на  Международния фестивал-конкурс „Арт-парад във Витебск“. Конкурсът се състоя онлайн през изминалия уикенд.

9-годишната Сияна Георгиева е Дипломант Първа степен във възрастовата група 6-9 години. Тя се представи с две руски песни. 14-годишната Илияна Лозева, която се представи с песен на Орлин Горанов, също спечели отличието Дипломант Първа степен в групата 11-14 години. Дипломант Втора степен е наградата на 17-годишната Ивайла Стойчева, която участва в конкурса с песен на Джъстин Тимбърлейк. Тя се състезава в групата на 15-18-годишните.

Това е първият голям успех на възпитаници на Voice Room Nelly Gregory, която съществува само от 2,5 месеца.

Участниците във форума бяха 629 от 28 държави от целия свят. Тазгодишното издание на фестивала-конкурс „Арт-парад във Витебск“ е посветено на 30-годишнината от създаването на големия Международен фестивал на изкуствата "Славянски базар във Витебск" и се провежда като част от официалните събития за честване на тази годишнина.

Международно признание за млад изпълнител от Добрич в е-конкурс “Арт-парад в Витебске”

Членове на журито са били професионални учители, работници в областта на културата и изкуството, популярни изпълнители, продуценти, мениджъри, представители на медиите и творческата интелигенция. Те са гледали в реално време видеата на участниците и са давали своите оценки след всяко изпълнение.

Журналистът Николай Текелиев, който е официален представител за България на „Славянски базар във Витебск“ и член на жури в много международни конкурси и фестивали в България и чужбина, между които и добричкия „Сарандев“, написа във фейсбук:

„ Прекрасно представяне на всички деца от България! Ние участвахме не просто с количество, ние ярко се откроихме на този фестивал! И не е случайно, че всички 17 участници от България бяха отличени - имаме първи, втори, трети места и дипломанти! Сега, след конкурса, разговарях с един от членовете на журито в групата от 11 до 14 години. Той, разбира се, каза чудесни думи за нашето представяне, но ми направи впечатление, че беше запомнил имената на всички български деца в групата и не спести похвалите си за нито едно от тях. В разговор с организаторите на конкурса, те ме помолиха да благодаря на всички участници от България, не просто защото бяха много, но и за изключително високото ниво на изпратените изпълнения.“

c