Водещи новини - дясно Здраве Общество

Ковид имунизации в областта ще се извършват в кабинети в Добрич и Каварна

В три кабинета в област Добрич ще се извършват имунизации с ваксини срещу коронавирус, обявиха от Областния координационен щаб. Вече е доставен и инсталиран фризер за съхранение на ваксините, а днес в РЗИ Добрич ще пристигнат още 43 флакона за ваксиниране на 215 души.

 В края на миналата седмица в РЗИ бе доставен и инсталиран фризерът, който инспекцията закупи за съхранение на ваксини срещу коронавирус, съобщи директорът на Регионална здравна инспекция и срекретар на Областния координационен щаб към Областен съвет по здравеопазване д-р Ангелова. Тя допълни, че фризерът поддържа минус 70 градуса, каквито са изискванията за съхранение на ваксината на “Пфайзер” и “Байонтех”, като е осигурено и резервно захранване, което да се ползва при необходимост. Директорът на РЗИ заяви, че при трета доставка на ваксини в страната инспекцията ще получи директно количества за прилагане на заявилите желание жители на област Добрич.

Днес инспекцията ще достави от Варна 43 флакона от втората доставка за България от ваксината, с които ще продължи имунизацията по първи етап от националния план – на медици от лечебни и здравни заведения, стоматолози и фармацевти. “Имунизациите ще се правят в три кабинета – при нас в РЗИ, в имунизационния кабинет в МБАЛ Добрич и в имунизационен кабинет в Каварна, където ще се имунизират всички заявили желание, съгласно първия етап от Националния план от морските общини – Шабла, Каварна и Балчик” – добави д-р Ангелова. Тя съобщи, че продължава да тече кампания по информиране и набиране на желаещи да се имунизират в социалните услуги, като добави, че лицата, които са настанени в социални услуги и са под запрещение отказ или съгласие се взема от техните настойници. Паралелно Министерство на образованието, чрез своите поделения – регионалните управления по образование, в страната провеждат информационна кампания и набират желаещи да се ваксинират от заетите в сферата на образованието.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *