Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Предстоят финансови ревизии в училището в с. Оброчище

Финансови ревизии предстои да бъдат направени в СУ „Христо Смирненски” в балчишкото село Оброчище, съобщи за Про Нюз Добрич временно изпълняващ длъжността директор на учебното заведение Павлина Стоянова. Както вече информирахме, училището има задължения в размер на около 120 000 лева, натрупани от предния директор Росица Койнова.

Припомняме, че в последния месец на миналата година колективът на СУ „Христо Смирненски” излезе с отворено писмо до министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, председателя на Съюза на българските учители към КНСБ Янка Такева, началника на Регионалното управление по образованието Жоро Тошков и кмета на Община Балчик Николай Ангелов. С него се търсеше помощ от институциите, за да могат служителите в училището да си получат декемврийските заплати. В писмото недоволните разказаха за авторитарния начин на управление на Росица Койнова.

Не сме си получили целите декемврийски заплати, посочи Павлина Стоянова. По думите й те ще бъдат изплатени този месец от бюджета на училището за настоящата година. Не сме получили допълнително финансиране от никъде, допълни директорът.

Тя сподели, че са удовлетворени, защото са получили отговори от Министерството на образованието и науката и от синдикатите. От там са проявили интерес към ситуацията. Ще ни изпратят финансови ревизии – такова бе и едно от исканията ни, посочи Павлина Стоянова.

c