Водещи новини - дясно Здраве Общество

Направено е първото вливане на стволови клетки на прикования в количка Митко от Оброчище

Извършена е първата процедура по вливане/ трансплантация на стволови клетки на 34-годишния Димитър Стоев о с. Оброчище. Това съобщи той в социалната мрежа. Вливането е направено в болница в Нови Сад, Сърбия, малко преди празниците. Веднага след това мъжът се е прибрал в България.

Митко споделя, че за момента няма да се наблюдават никакви ефекти от процедурата. Най-рано след третия месец може да се очаква някаква реакция на тялото.

„Тази процедура е минала без никакви усложнения и дано и следващите да минат така. Следващата процедура ще е след около 30 дни”, пише мъжът. Той допълва, че при първа възможност ще информира каква част от сумата за рехабилитация е събрана.

Припомняме, че през 2014 година Митко получава тежка травма на четвърти шиен прешлен при гмуркане в морето във Франция. Следва мигновена парализа и загуба на съзнание. Събужда се няколко дни по-късно в болница, парализиран и без спомени за случилото се. Интензивното му лечение продължава около месец, след което е настанен в рехабилитационен център, където прекарва около 7 месеца. За това време претърпява няколко операции. Успява да се раздвижи леко, но като цяло остава парализиран. При връщането му в България става ясно, че тук няма центрове за хора в неговото състояние. Вече шест години младият мъж е прикован в леглото или в инвалидната количка.

Всеки, който има възможност и желае да помогне на Димитър Стоев, може да го направи чрез:

  • IBAN: BG67UNCR70001522263029
  • SWIFT: UNCRBGSF
  • Банка: Уникредит Булбанк.

Титуляр: Димитър Стоев

Paypal: https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=3UPE8HEELH4SA&Z3JncnB0=

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *