Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Безредици в Капитолия, нахлуха привърженици на Тръмп

МВнР съветва българските граждани на територията на Федералния окръг Колумбия да не излизат извън домовете си

Протестиращи привърженици на президента Доналд Тръмп нахлуха в Капитолия. Смут настъпи в Камарата на представителите, след като
вратите бяха затворени и дебатът по преброяването на
електоралните гласове временно бе прекратен, предаде Асошиейтед
прес.
Представител на полицията на Капитолия се качи на трибуната и призова конгресмените да запазят спокойствие, като ги увери ,че скоро ще има повече информация. Председателят на комисията по правилата на Камарата Джеймс Макгавърн от Масачузетс заяви пред събралите се конгресмени, впили поглед в телефоните си, че се очаква скоро Камарата да възобнови заседанието си. Репортерите и другите хора извън залата бяха предупредени да заемат местата си и да не излизат.

Във връзка с настъпили безредици във Вашингтон Министерството на външните работи на България съветва всички български граждани, намиращи се на територията на Федералния окръг Колумбия, да не излизат навън.Сградите на Конгреса на САЩ на Капитолийския хълм са блокирани отполицията. Кметът на Вашингтон Мюриел Баузър със заповед наложи полицейски час в столицата на САЩ от 18 ч местно време днес до 6,00 ч местно време утре.

c