Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Две годишнини ще се отбележат в Добрич през първата седмица на новата година

Какво включва културният календар на Добрич в първата седмица на новата година? В Художествената галерия в Добрич все още могат да се видят изложбата - дарение „Непознатият“ на Веселин Василев и изложбата „25 години Хартията“ от фонда на галерията.

На 6 януари през целия ден на паметник на Христо Ботев в ОУ „Христо Ботев“ с поднасяне на цветя ще бъдат отбелязани 173 години от рождението на поета.

На 7 януари в Добрич ще бъдат отбелязани 97 години от рождението на Маестро Захари Медникаров. Цветя ще бъдат поднесени на паметната плоча на Маестрото на Хоровата школа на ул. „Славянска“. Известният диригент е роден на 7 януари 1924 година и си отиде от този свят на 1 май 2007 година.

Детският спектакъл „Малкият Мук“ по приказката на Вилхелм Хауф ще бъде представен на 10 януари от 11.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе“. Режисьор е Лео Капон, куклите са дело на Елисавета Качулева, участват Теодора Желева, Мила Боянова, Росен Радев и Валентин Иванов. Представленията се провеждат при 30 % заетост на местата в залата и спазване на всички противоепидемични мерки.

c