Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Фотограф превърна Добрич в Лас Вегас

Снимка: Момчил Тодоров

Красива снимка от зарята в Новогодишната нощ обиколи днес социалните мрежи. Мнозина споделиха кадъра, някои дори го поставиха като корица на профилите си.

Отзивите са много положителни. Част от потребителите споделиха, че с тази снимка градът прилича на Лас Вегас. Други го оприличиха с Дубай.

„Приказно красиво“, „Знаех си, че Добрич е красив град, ама пък чак толкова ..“, са само част от позитивните коментари на снимката.

Неин автор е  Момчил Тодоров, фотограф от Добрич.

За Про Нюз Добрич той сподели, че кадърът е сниман с дрон от височина 165 метра. Позициониран е бил в района на „Агродимекс“. Затова на него се виждат училище „П. Р. Славейков“, бул. „3-и март“,  кръговото на „Изида“, високите блокове до сградата на полицията. В средата се виждат бившият партиен дом, хотел „България“, Художествената галерия.  

Насочил дрона към хотел „България“, където беше разположена техниката на фирмата за пиротехника, която Общината беше ангажирала за зарята.

Момчил сподели, че е вдигнал машината във въздуха в 23:50 часа и го оставил да снима, за да може да посрещне новата година с близките си. Направени са 189 кадъра, от които фотографът селектирал няколко и ги събрал в един. „Нямах време да кадрирам и да избирам специални ъгли, защото всеки дрон има ограничение в летателното време“, каза той.  

От две години Момчил снима празничната заря. Споделя, че на много голям интерес се радват и кадрите от илюминациите за празника на града 25 септември.

Преди година професионалният фотограф от Добрич направи уникална снимка на Коледния базар в Букурещ, но ограниченията тази година осуетиха възможността да повтори снимките там.

Коледен базар в Букурещ, 2019 г. Снимка: Момчил Тодоров
c