Четвъртък, 02 май 2024

02.05.2024

Последвайте ни

Футболен клуб „Левски” зарадва момиче с левкемия от Добрич

„Това е Милла. Тя е на 11 години. А за крехката си възраст вече има куп победи зад гърба си”. Това написа в страницата си във Фейсбук Професионален футболен клуб „Левски”. От там разказват, че момичето се изправя срещу левкемията, бори се с воля, характер и неизменна усмивка. Към днешна дата е в ремисия.

Преди няколко дни, в навечерието на Коледа, Милла губи своя баща. До футболния клуб достига следната молба: „Тя е луда фенка на „Левски“ и фланелка на любимия отбор би стоплила сърцето й“. 

Вчера от ПФК „Левски” са посетили Милла в Добрич. Срещат се с нея и заедно с момчетата от местния фенклуб успяват да видят усмивката в очите й. „Успяхме и да видим онзи боец, който ни описаха преди да стигнем до Добрич. Докоснахме се до изключително лъчезарно момиче, което съдбата е подложила на много изпитания. Момиче, което вече разбра, че може да се облегне и на рамото на голямото левскарско семейство!”, посочват от клуба.

От ПФК „Левски” посочват, че Милла е боецът в семейството. Най-малката, но най-силната. У дома й гордо блести златен медал по футбол. Преди две години печели на международно състезание за деца, победили рака.

„Днес тя продължава да се бори, а ние сме уверени, че ръка ще й протегнат и други левскари!”, убедени са от клуба. И публикуват банкова сметка, по която може да се помогне с дарение:

IBAN: BG62STSA93001523670803 с титуляр Христинка Желязкова Калчева

Кутия за дарения ще бъде поставена и в официалния магазин на „Герена“, а може да се свържете и с фенклуба на „сините“ - Levski Club Dobrich.

„Един за всички, Всички За Милла!”, завършват поста си от ПФК „Левски”.

c