Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Наградиха най-добрите спортисти на Добрич за 2020 година (СНИМКИ)

Най-добрите спортисти на Добрич за 2020 година получиха своите награди за постиженията си през годината. Това стана на импровизирано тържество в голямата зала на общината, което бе предавано онлайн заради противоепидемичните мерки.  

Спортистите и техните треньори бяха наградени от зам.-кмета Росица Йорданова. „Живеем в едни много трудни и усилни времена и комуникацията ни е много ограничена, но така или иначе животът продължава и ние всички заедно ще се справим. Въпреки всичко нещата се случват, а хората, които носят спорта в сърцата си, постигат своите успехи. Затова ние днес искаме да им отдадем дължимото със съответните награди. Искам да Ви пожелая да посрещнете една сърдечна, топла и здрава Коледа във вашите семейства. Да си пожелаем много скоро да затворим страницата на това необичайно наше живеене“, заяви Йорданова.

Спортистите бяха поздравени и от зам.-председателя на комисията по спорт и младежки дейности към Общинския съвет Петър Петров. Той посочи, че в тази особено тежка година се провалиха много от състезанията и пожела догодина да постигнат това, което не успяха през тази.

Президентът и треньор на Карате клуб „Самурай“ Димитър Христов насочи вниманието към треньорите и пожела те да не бъдат неглижирани, а да бъдат аплодирани, защото носят духа и жаждата за победа.

Арх. Боряна Станчева връчи от името на Лайънс клуб Добрич допълнителни награди за тримата отличени спортисти с увреждания.

Ето как изглежда класацията на десетте най-добри спортисти през 2020 година, трите най-добри отбора, трите млади надежди и тримата най-добри спортисти с увреждания:

  • 1.       Юндер Бейтула – СК “Вдигане на тежести-Добруджа” – 213 точки
  • 2.       Пеньо Пенев – КК „Самурай“ – 174 точки
  • 3.       Николай Михов – СКЛА “Добрич” –  161 точки
  • 4.       Момчил Петков – ЦСО-ШК “Енергия 21” – 155 точки
  • 5.       Галин Костадинов – СКЛА “Добрич”- 136 точки
  • 6.       Кристиян Димитров – СК Борба  „Добруджански юнак” – 105 точки
  • 7.       Илиян Илиев – ХК „Добруджа“ – 95 точки
  • 8.       Мартина Мартинова – СК “Бокс – Добрич” – 78 точки
  • 9.       Жулиен Георгиев – ВК „Добруджа 07“ – 70 точки
  • 10.   Николай Тодоров – ВК “Добруджа 07” – 63 точки

При отборите на първо място е КК „Самурай“ с 58 точки, на второ – ВК „Добруджа 07“ с 56 точки и на трето – ХК „Добруджа“ – младежи, с 26 точки. 

При младите таланти първото място е за Тодор Петров от СКЛА „Добрич“ с 68 точки, втори е Тулчан Мехмед от КК „Самурай“ с 29 точки, а трети – Васил Василев от СК Борба  „Добруджански юнак” с 25 точки.

Най-добър спортист с увреждания е Милена Тодорова от СК ,,Фаворит 2013’’ със 78 точки, следвана от Захари Стоянов от СК „Хищник“ с 52 точки и Петър Янаков от СК ,,Фаворит 2013’’с 32 точки.

снимки: Община град Добрич

c