Бизнес Генерал Тошево Общество

Започна подмяната на част от ВиК мрежата в село Кардам

В средата на декември стартира подмяна на водопроводната мрежа и в село Кардам, част от изпълнението на проект „Рехабилитация на част от водопроводната мрежа на с. Спасово, с. Кардам и с. Люляково, Община Генерал Тошево“ по Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г. Няколко дни преди това ремонтните дейности стартираха в село Люляково, където и в момента върви подмяната на водопреносното трасе, съобщават от общинската администрация в Ген. Тошево.

В село Кардам е предвидена рехабилитация на част от водопроводната мрежа в селото. Възстановяване на улични настилки по трасето на водопровода ще бъдат направени по улиците „Червеноармейска“, „Славянска“, „Янтра“, „Марица“ и „Осъм“. Цялостно възстановяване на уличната настилка пък ще бъде извършено на улиците „Марица“, „Родопи“, „Албена“ и „Добротица“. Стойността на проекта само за село Кардам е на стойност 1 927 964.82 лева с ДДС. 

Тръбите, които се поставят, са дебелостенни и притежават изключително голяма издръжливост на корозия, добри хидравлични свойства, издръжливост на изхабяване и дълъг експлотационнен живот.

 В обхвата на проекта са включени подмяна на водопровод по осем улици, като след тяхното изпълнение две улици ще бъдат изцяло асфалтирани, а по останалите шест ще се извърши частична рехабилитация по протежението на водопровода.

Общата стойност на проекта за трите села е 4 145 620,04 лева без ДДС или 4 974 744,05 с ДДС, от които 1 222 075,57 с ДДС са предвидени за строително-монтажните работи в село Люляково.

Очакванията след изпълнение на рехабилитация на вътрешната водопроводна мрежа – по-добро състоянието и работата на водоподаването към абонатите в населените места. Да се подобри също и състоянието на водните ресурси, чрез намаляване на подаваните водни количества, в резултат на намаление на общите загуби на вода, с което ще се подобри качеството на услугата водоснабдяване и стандарта на живот на населението, коментираха от Община Генерал Тошево.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *