Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Шест акта на бракониери и над 230 проверки за седмица в Добричко

Шест акта за различни нарушения са съставили служители на ДГС-Генерал Тошево по време на 178 проверки в териториалното поделение. В обходите са участвали и представители на РДГ-Варна, СИДП, ДГС-Добрич и полицаи, съобщиха от пресцентъра на СИДП. 114 са проверките в Тервел за седмицата. В района на Балчик са 31, и 15 в Добрич.

Общо 983 проверки са извършили през изминалата седмица служителите на Североизточното държавно предприятие. За различни нарушения са съставени 14 акта и 4 констативни протокола по Закона за горите. Задържани са 7 кубика дърва за огрев и 1 моторен трион.

12 проверки са извършили горските от ДГС-Варна, където са задържани са 0,6 кубика дърва за огрев, а на нарушителите са съставени 4 акта и един констативен протокол. 58 са инспекциите в ДГС-Цонево, а в ДЛС-Шерба са 52, като служители на стопанството са съставили два акта и един констативен протокол за различни нарушения в държавните горски територии.
136 са проверките в ДЛС-Паламара, като бракониери са получили два акта и един констативен протокол по Закона за горите. 41 са проверките в ДГС-Шумен, 52 в ДГС-Нови пазар, 38 в ДГС-Смядово и 9 в ДГС-Преслав.

159 са проверките в ДГС-Търговище за периода, 22 в ДГС-Омуртаг и 15 в ДЛС-Черни Лом.

Обходната дейност на служители на териториалните поделения, за спазване на реда и законността в горските територии, ще продължат и през празничните дни.

снимката е илюстративна

c