Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Засякоха нарушаващи противоепидемичните мерки търговци в Добрич

Установени са нарушения при спазването на противоепидемичните мерки - от лица и търговски обекти, на територията н град Добрич.

Нередностите са установени при извършени съвместни проверки между представители на ОД на МВР-Добрич и РЗИ-Добрич, информираха от пресцентъра на Областна администрация -Добрич.

В три обекта за търговия с хранителни стоки в Добрич е установено, че не са предприети всички необходими мерки и  се допускат лица на възраст под 65 г. в часовете между 8.30 и 10.30 часа. В два от обектите  са установени пропуски в дезинфекционния режим. Издадени са 4 предписания за провеждане на хигиенни и противоепидемични мерки и са съставени 4 акта за установяване на административно нарушение на отговорните лица.

От РЗИ информират също, че при проверка на Коледния базар в Добрич на три от павилионите, предлагащи храни, е установено наличие на маси и консумация на място, на 1 от павилионите двама работещи са без  защитна маска или друго защитно средство, покриващо носа и устата. Проверка е извършена и на Фермерския пазар, като там инспекторите са установили, че не е урегулирано еднопосочното движение и не е осигурена дистанция между щандовете. Спрямо отговорните лица ще бъдат предприети необходимите административно-наказателни мерки, допълват от РЗИ.

c