Бизнес Водещи новини - дясно Общество

Запазват се цените на таксиметровите услуги в Добрич

Общинският съвет на Добрич гласува днес предложението на Общината за минималните и максимални цени за таксиметров превоз на пътници на територията на града. Те остават същите като миналогодишните. Цената на дневната тарифа за 1 км пробег е 0.75 лв, а на нощната тарифа е 0,85 лв. Максималните цени са 1.20 лв. дневна тарифа за километър пробег и 1.30 – за нощна.

Към 2 декември 2020 г. има издадени 352 броя разрешителни за таксиметров превоз на пътници, от които 41 броя разрешителни са прекратени, посочиха от Общината. Основната причина за това е, че част от тях работят по черноморските ни курорти. Тази услуга е в разрешителен режим, а ценообразуването й е в правото на данъчно задълженото лице, извършващо дейността.

Започва кампания за пререгистрация на такситата в Добрич за 2021 година

Законът за автомобилните превози вменява на Общинските съвети по места ежегодно да определят минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег.

При формирането на сегашното предложение са взети предвид досегашната цена на услугата, изчислена на база разходи за гориво,  амортизации, заплати, както и други преки и административни разходи за дейността. 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *