Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Книги за над 5000 лева получи библиотеката от втория благотворителен маратон в Добрич

284 нови книги на стойност 5 333 лв. получи Регионална библиотека „Дора Габе” в Добрич от благотворителната общност Чрез спорт към знание. За втора поредна година средствата бяха събрани от партньорите на благотворителния маратон, организиран от Николай Георгиев и библиотеката.

Припомняме, че маратонът се проведе в градския парк „Свети Георги” на 1 ноември и в него се включиха 211 граждани и гости на Добрич. Различни добрички фирми и организации спонсорираха спортното събитие.

На връчването на дарението присъства и Александър Тодоров от Силистра, по чиято идея се провежда благородната инициатива. На всяка от дарените книги е поставен печатът на Благотворителната общност, така че читателите ще имат възможност да видят какво е закупено след участието им в добрата кауза.

Директорът на библиотеката Невяна Христова благодари за дарената литература за деца и възрастни от различни отрасли на знанието, която ще обогати фондове и ще зарадва читателите. Тя поздрави инициатора Николай Георгиев, които за пореден път успя да приобщи към каузата много хора, въпреки пандемията, както и дарителите от Добрич за желанието да подкрепят книгите и четенето.

Новата литература ще бъде на разположение на читателите в началото на новата година.

Като жест на благодарност всички спонсори ще получат последните издания на библиотеката, включително и най-новото изследване по повод 70-годишнината на институцията „Регионална библиотека „Дора Габе” – 70 години пространство за всеки”.

c