Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Обявиха телефони за нуждаещите се от топъл обяд в Добрич

Телефони, на които лежащо болни и хора под карантина могат да заявят, че имат нужда от помощ под формата на топъл обяд в условията на пандемия, обяви Община Добрич. На телефони 0895 24 24 93 или 058/601 686 от 08:00 до 16:30 ч. гражданите могат да получат информация за проекта, „Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19 в Община град Добрич", който се финансира по Оперативна програма за храни .

Топлият обяд ще се предоставя на 2 пункта. Единият е разливна към Клуба на пенсионера на ул. ”Отец Паисий” №82, а другият е кухнята към храм „Света Троица".

За лежащо болните и хората със затруднение в придвижването храната ще се  доставя до техните домове.

По проекта ще бъдат подпомагани хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, възрастни или лица с увреждания, които са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията. Топъл обяд ще получават и лица, поставени под карантина, които са без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа. Ще бъдат подкрепяни и граждани, които са на социално подпомагане и за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка.

Определена със заповед на кмета комисия ще извърши подбор на лицата, които ще бъдат подкрепени, и ще изготви поименни списъци на одобрените потребители и резервите. Те ще бъдат публикувани на официалният сайт на Община град Добрич.

c