Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

27 гласчета от Добрич отправят послание в новата песен "Обичам Коледа“

Новата песен „Обичам Коледа“ на Студио за поп-рок певци „Сарандев“ днес (15 декември) полита в музикалното пространство, за да носи радост, светлина и надежда в предпразничните дни!

Създаването ѝ е свързано с инициативата на Младежки център – Добрич „Напиши песен за Коледа“ 3, в която се включиха 9 млади автори, които композираха мелодия по текст, написан от на Елена Карабельова – вокалният педагог на Студио „Сарандев“. Това сподели развълнуваната и горда с възпитаниците си Елена Карабельова.

След проведено онлайн допитване до 60 човека, е направен и изборът на мелодията на коледната песен - предложението на талантливата Димитрина Германова. Така Диди Германова стана автор на музиката на новата коледна песен.

За направата на аранжимента заслуга имат Петър Петров и Елена Карабельова, а Росен Петров - още един от изявените млади поп изпълнители на Младежки център, записва партията на китарата.
Песента е записана през втората седмица на месец декември в студиото на Младежкия център.

В „Обичам Коледа“ има 13 солисти, които разкриват своето лично усещане за празника, претворявайки уникалността на човешките емоции. В припева са записани 27 гласа на деца и младежи от Студио „Сарандев“, които се надяват посланието на песента да достигне до много хора, да докосне, стопли и огрее много сърца, сподели още вокалният педагог на студио "Сарандев".

Вече е ясно, че към новата коледна песен предстои да бъде заснет и видео клип - безвъзмезден подарък за участниците, от една от добричките регионални телевизии, съобщи Елена Карабельова.



c