Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Мъжът от спирката в Добрич е настанен в приюта на храма, но продължава да проси

Пост за млад мъж на 27 години от Генерал Тошево, който бедства на спирката пред храм „Света Троица”, заля социалната мрежа. Наш съгражданин Галин Коев разказа за него и призова за помощ.

От поста става ясно, че момчето работело на автомивка, но го съкратили. Живеело с баба си и брат си. Преди да почине бабата преписала на брат му къщата и когато жената си отишла от този свят родственикът му го изгонил на улицата.

„Няма лична карта защото няма пари за да му бъде издадена такава. Стои на спирката спи на спирката с една раничка за възглавница с едно тънко якенце което не се закопчава. От никой дом не искат да го приютят за зимата поне тъй като е навършил 18 или няма място. Нека който може с каквото може било то храна или дрехи които ще изхвърлите да минe от там и да му ги остави, а ако някой може да му предложи някаква работа момчето ще бъде много щастливо“, призова Галин Коев.

Репортер на Про Нюз Добрич отиде на място и разговаря с младежа. Той отказа да разкаже за себе си, не желаел да се „изкарва жертва“. Сподели, че се е обърнал към приюта на храма, но от там му казали, че няма места. Някой му бе оставил торбичка с кифлички, в ръцете си държеше по-дебело яке.

За медията ни отец Емануил от църквата „Света Троица” посочи, че младежът е настанен в приюта, предоставена му е стая.

„Просто излиза да проси и нищо не можем да направим“, каза свещеникът.

c