Водещи новини - дясно Здраве Общество

Нова линейка получава спешната помощ в Тервел

Нова линейка получи Центърът за спешна медицинска помощ /ЦСМП/ в Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич директорът д-р Огнян Господинов. Специализираният автомобил е за Филиала в Тервел.

Днес министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов получи от изпълнителя по договора и предаде на центровете за спешна медицинска помощ в София, Пловдив, Бургас, Варна, Добрич и Търговище 20 нови оборудвани линейки, информира БНТ. Автомобилите са закупени в изпълнение на проект BG16RFOP001-4.001-0001 “Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ”, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР), чрез Оперативна програма “Региони в растеж” 2014-2020, с общ бюджет 163 897 815,62 лв.

По думите на д-р Господинов спешната помощ в Добрич получава вече шеста линейка по проекта. От предни доставки три автомобила е получил ЦСМП в Добрич, а по един – филиалите в Каварна и Шабла. Очаква се в областта по проекта да бъдат получени още 4 линейки.

Министерството на здравеопазването има сключени три договора за доставка, гаранционно и сервизно обслужване на общо 358 санитарни автомобила. До момента по проекта са доставени 260 автомобила. Остава да бъдат доставени още 140, от които 42 са високопрходими.

Снимка: БНТ

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *