Бизнес Водещи новини - дясно Здраве Образование Общество

Реакция: До седмица връщат най-малките в забавачките, глоби за големите търговски вериги

“Имаме готовност на 14-ти декември детските градини и ясли да отворят. Готови сме да въведем тази мярка.”

Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов в отговор на отправен журналистически въпрос. Днес той проведе среща с директорите на шестте РЗИ координационни центъра, отговарящи за организацията по предстоящите начални фази за ваксиниране срещу COVID-19.

Рано е да говорим за отваряне на всичко от 21 декември, категоричен бе проф. Костадин Ангелов, в коментар на казаното днес от министър-председателя Бойко Борисов. Важната седмица за анализ е именно тази – от 14-и до 21-ви декември, уточни здравният министър.

Срокът за изготвяне на списъците с медици от първа линия, които желаят да се ваксинират, трябва да бъде изготвен до четвъртък (10 декември), обяви проф. Ангелов. От началото на следващата седмица предстои да бъдат уточнени всички детайли за шестте района, по отношение на ваксинационния план.

Всички помещения, в които хладилниците за ваксините ще се инсталират, ще бъдат пригодени за целта.

“В Бургас правят ремонти на помещенията от петък, така че вече са готови да го приемат. Отделни малки хладилници ще бъдат разположени в мобилните екипи. Хладилници за съхранение на ваксини ще има и в лекарските кабинети в училищата”, сподели още здравният министър.

Той подчерта, че до края на годината ще бъдат сключени договорите за доставка на специализираните хладилници за анти ковид ваксините. По думите на проф. Ангелов, необходимите хладилници за посрещане на първата доставка от ваксините срещу коронавируса вече са налични.

Във връзка с фрапантните случаи през последните дни, свързани с неспазване на въведените изисквания, здравният министър съобщи, че вече има наложени санкции по повод струпването на много хора в търговски вериги. От РЗИ София са наложени шест санкции на големи търговски вериги, обяви проф. Ангелов.

По повод обявената по-рано днес от държавния глава дата – 28 март 2021 година, за провеждане на предстоящия парламентарен вот, проф. Ангелов информира, че от два месеца екип и от Здравното министерство под ръководството на вицепремиера Томислав Дончев работи над цялостна логистична програма за изборите. “Ние ще изработим всички изисквания за спазване на противоепидемичните мерки”, допълни здравният министър.

Follow Me:

Related Posts

  1. В Добрич, магазини за дрехи втора употреба “Мания”, същата работа, особено в петък. Тъпчат се, като ненормални. Животните са по-възпитани. Като заслепени са, не знаят на кой свят се намират… Тъп народ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *