Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Коледната украса на Тервел не е купена, а изработена от местни хора

Светлините на коледната украса в град Тервел ще бъдат запалени в 17:00 часа днес, без тържество. Кратко филмче от различните кътове на светещата коледна украса ще бъде публикувано в официалните страници на Община Тервел след дни. Концепцията за украсата, подборът на материалите и организацията на работа са дело на кметския екип, като водещи са идеите и работата на зам.-кмета Велчо Велчев, посочват от общината. Цялостната работа по изработването и монтажа на украсата бе ръководена от Севдалина Колева.

„С много малко средства, но с желанието да доставим повече радост на тервелчани, направихме по-богата от обичайното коледна украса на града. Коледните кътове са няколко - Големият фонтан, върху който Дядо Коледа и Снежанка очакват малчуганите, на фона на елха и коледни подаръци; Малкият фонтан – с шейна , еленчета и светеща арка;  Откритата сцена - със светеща завеса и гръб на сцената, Коледна пейка, Дърво на желанията, Светеща топка, в която можеш да влезеш и Традиционното коледно дърво, аранжирано пред общината. Много светещи пана по уличното осветление посрещат хората в различните части на града“, казват от общинската администрация в Тервел.

Общинската украса не е купена, а направена от местните хора. В по-голямата си част тя е светеща и не се отличава от готовите украси, изработени от фирми. Украсата е и безопасна.

От общината пишат още: „Екипът на читалището подбра модели за дневна украса и хората там я изработиха сами. За украсата на фонтаните фигурите изработиха Добринка Цонева, Николинка Илиева, Пепа Гичева, Иван Луков, Милко Станчев. Тяхно дело са фигурите на Снежанка, Дядо Коледа и шейната.

Конструкцията на светещата топка е изработена от Хиньо Иванов, всички други светещи елементи по фонтаните сцената и площада, декорирането и монтажа им  са направени от Венко Стратиев, Явор Нейков, Никола Костов и Иван Костадинов.

За елхата и осветлението пред общината се погрижиха Господин Господинов и Боян Бонев. Дневната украса на елхата е изработена от Женя Йорданова и Ангелина Станкова.

В изработването на елементите за Коледната пейка и дървото на желанията участваха Галина Апостолова, Пенка Найденова, Цанка Жечкова, Виолета Янкова, Добринка Йорданова.

Помогнаха ни още Рафкъ, Недко и Иван от екипа на ДГ № 1, Красимир Прокопов, Ненчо Станчев, Живко Колев, Константин Минков, Неделчо Неделчев и Мариян Дочев."

c