Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Седем нови медицински сестри започнаха работа в болницата в Добрич

Седем нови медицински сестри започнаха от днес работа в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич изпълнителният директор д-р Георги Желязков. Те са от детски градини, училища и ясли в Добрич. Ще ни помогнат поне до края на годината, докато трае този извънреден период, посочи д-р Желязков.

Медицинските сестри са разпределени в Кардиологията, в Първо и Второ вътрешни отделения. Изпълнителният директор посочи, че с тези седем сестри и предните две нещата сравнително са успокояват във вътрешните отделения от към такива медицински специалисти.

Както Про Нюз Добрич писа, днес д-р Желязков изпрати декларация до министъра на здравеопазването, Регионалната здравна инспекция и кметовете на осемте общини в област Добрич, с която моли медицинските специалисти от училищното и детското здравеопазване да бъдат привлечени или командировани да работят в МБАЛ в Добрич. Всеки е добре дошъл да помага, за да може да е по-спокойно и работата да върви, каза лекарят.

Благодарение на кампанията, която болницата организира съвместно с Общината, са привлечени и 6-7 доброволци, каза изпълнителният директор. Те са ангажирани в дезинфекция, санитарска дейност, като общи работници. Много сме им благодарни, сподели той.

При 64 легла в Ковид сектора на МБАЛ днес сутринта пациенти са били 54. Две медицински сестри и една санитарка не са на работа от днес, тъй като са заразени с COVID-19.

c