Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Две медицински сестри и четирима доброволци ще помагат на МБАЛ-Добрич

Две медицински сестри и четирима доброволци се отзоваха на апела, отправен заради недостига на кадри в Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Добрич, съобщи за Пр Нюз Добрич д-р Георги Желязков.

Сестрите са от системата на училищното здравеопазване, те са привлечени със съдействието на зам.-кмета по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева. Вече работят в Първо вътрешно отделение, ще са в помощ на болницата до Нова година. Имаме нужда от поне още 5-6 медицински сестри, които да подкрепят своите колежки, защото за тях в момента е най-трудно, посочи д-р Желязков.

Сериозно намерение да работят в болницата са заявили и четирима доброволци. Първоначално те ще бъдат включени в допълнителното дезинфекциране на лечебното заведение в събота и неделя.

За сега успяваме да овладеем ситуацията, но е доста деликатно. Това каза д-р Желязков в отговор на въпроса има ли недостиг на кислород в МБАЛ в Добрич както е в редица болници в страната. Изпълнителният директор посочи, че потребностите се увеличават в пъти от нормалното. „В тази ситуация почти всички пациенти имат нужда от допълнително количество кислород, болестта е такава”, каза лекарят. Той изрази надежда да не се стига до ситуация, в която да има недостиг на кислород.  

c