Водещи новини - дясно Здраве

В 6 аптеки в Добрич ще доставят допълнително нискомолекулярен хепарин за бременни

На сайта на Изпълнителната агенция по лекарства вече е публикуван списък на всички аптеки, където ще има разпределени допълнителни количества нискомолекулярен хепарин. До края на утрешния ден в цялата страна в аптеките, които са в сайта на ИАЛ, ще бъдат направени доставки, обеща тази вечер министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Списъците са публикувани след проведената в сряда среща в Министерство на здравеопазването с участието на представители на Изпълнителна агенция по лекарствата, Българския фармацевтичен съюз, търговци на едро с лекарствени продукти и притежатели на разрешения за употреба. На нея са взети решения за специална организация за разпространение в аптечната мрежа на допълнителни количества лекарствени продукти – нискомолекулярни хепарини. От ИАЛ посочват, че публикуват списъка на аптеките на територията на страната, откъдето могат да бъдат закупени, с представени от търговците на едро данни.

Допълнителните количества нискомолекулярни хепарини се отпускат за приложение при бременни жени, на които лекарственият продукт е предписан с рецепта и може да бъде закупен в аптеката след представяне на рецептата и на документ за направено генетично изследване, посочват още от ИАЛ.

Аптеките в Добрич, където има нискомолекулярни хепарини, са:

  • бул.25-ти Септември ЦГЧ  ДОБРИЧФАРМА ЕООД – обект Добрич 058/601 112  0878878169
  • ул.Панайот Хитов 34, аптека-2 ЧЕРНЕВАФАРМА ЕООД 058/600085, 0878/878680
  • Субра Добрич   УЛ ПАНАЙОТ ХИТОВ 34 0878/318500
  • ЧА ФЕНИКС 2 ДОБРИЧ П-КА      УЛ. ДИМИТЪР ПЕТКОВ 4 А 877277965
  • СЕЙБА КАУФЛАНД  УЛ.ДУНАВ 55
  • САНИТА ДКЦ 1  УЛ.ДИМИТЪР ПЕТКОВ 3, ДКЦ 1
Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *