Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Пометено при зверската катастрофа в Белгун дете оцеля, с него работи психолог

Физически здрав е вече 8-годишният Васко от каварненското село Белгун, който пострада при зверска катастрофа през лятото, съобщи за Про Нюз Добрич кметският наместник на населеното място Благомир  Станев.

Припомняме, че пътно транспортното произшествие стана на 17 август. Около 17.20 часа лек автомобил, управляван от 36-годишния Антон А. от Белгун, се качи на тротоара и помете намиращите се там хора. Загинаха майката на Васко и двете му братчета – на 1 и 12 години, и още един човек.

8-годишното дете също беше ранено тежко. То бе настанено в болница  „Света Анна“ във Варна с фрактура на челюстта и травма на белия дроб.

Станев разказа, че Васко е настанен от социални работници при баба си и дядо си в Балчик – родителите на биологичния му баща. С момчето работи психолог.

При катастрофата пострада и шофьорът Антон А. Той бе приет в Отделението по анестезия и интензивно лечение на болницата в Добрич с тежка черепно-мозъчна травма. Предстоят му операции на главата, но те се отлагат заради ограниченията, свързани с COVID-19.

В Белгун се говори, че причината за тежката катастрофа е технически проблем на автомобила. Версията е, че е задържала газта, колата е била с нередовни спирачки.  

c